Spil "På loftet sidder nissen"

Hjælp

Her kan du få hjælp med at spille spillet: teksteventyr.dk/hjaelp-nissen

Om dette teksteventyr

Dette er noget så sjældent som et teksteventyr på dansk, og det er samtidig mit første forsøg på at skrive et sådant, her 40 år efter genren opstod i 1976, som en af de tidligste former for computerspil.

Jeg opdagede teksteventyr som 10-årig på min hjemmecomputer, hvor spil som Colossal Cave Adventure og Zork var både fascinerende og frustrerende at spille. Fascinerende, fordi "Computeren forstår, hvad jeg skriver!", og frustrerende, fordi "Computeren tit ikke forstår, hvad jeg skriver!", og fordi mit engelske ordforråd var lille. Nogle få dansksprogede teksteventyr udkom i sidste halvdel af 1980'erne, men jeg fik desværre ikke fingre i dem, og grafikspillene havde ærgerligt nok fanget al min interesse.

Med dette teksteventyr har jeg prøvet at skrive et teksteventyr, som jeg ville ønske, jeg havde stiftet bekendtskab med som barn, og samtidig håber jeg, at det kan more nutidens både unge og gamle generationer.

Temaet for teksteventyr er valgt således, fordi nissen, som det specielle skandinaviske væsen det er, i høj grad har fortjent at være hovedpersonen i et teksteventyr.

Med teksteventyrlige hilsener,
Thomas Bøvith, december 2016.

Cover art af Bobby Ågren.

"På loftet sidder nissen" af Thomas Bøvith udgives under en Creative Commons Kreditering-DelPåSammeVilkår 4.0 International licens (CC BY-SA 4.0).

Med andre ord: Dette teksteventyr er fri kultur og må kopieres, deles, ændres og udbygges frit med kildeangivelse og udgivelse på samme vilkår.

WWW: teksteventyr.dk/nissen
IFDB: http://ifdb.tads.org/viewgame?id=zvtmbwxgon32lgjh
CASA: http://solutionarchive.com/game/id,7361/På+Loftet+Sidder+Nissen.html
IFID: 74857675-F93C-45F6-8838-7DD5D8E60EF0